Страшніше за HIMARS: стала відома зброя відплати, про яку натякали окупантам у Херсоні

Коментарi:

Б'є дуже влучно від 2 до 80 кілометрів

Володимиру Путіну загрожує принизливий відступ в Україні після того, як київські сили розгорнули «революційну» британську ракетну установку, ще потужнішу за широко хвалену американську високомобільну артилерійську ракетну систему (HIMARS), повідомляє express.co.uk.

Путін стикається зі приниженням на полі бою в Україні після того, як нове відео демонструє, як українські війська вперше використовують британську зброю, яка «змінює правила гри». ЗСУ опублікували в інтернеті відео, на якому їхні сили вперше розгортають реактивну систему залпового вогню M270B1 в Україні, поставлену Великобританією. Установку також супроводжував британський бронетранспортер FV103 Spartan під час запуску ракети.

В ролику Україна дякує своїм союзникам за «непохитну» підтримку та допомогу у боротьбі з російським ворогом.

Агентство UA Weapons, яке відстежує дії українських військових, написало у Твіттері: «Перше відео з британською реактивною системою залпового вогню M270B1 у дії в Україні — також у супроводі британського бронетранспортера FV103 Spartan, який, мабуть, використовується.

На початку червня уряд Великобританії оголосив про плани навчання українських військовослужбовців використанню пускових установок у Великобританії.

На той час міністерство закордонних справ заявило, що зброя M270B1 «значно підвищить боєздатність українських сил».

Серед обіцяної зброї Великобританія надіслала шість M270B1, ще потужнішу версію американського HIMARS, які, як то кажуть, змінили хід війни на користь України.

На початку липня міністр оборони України Олексій Резніков написав у Твіттері: «HIMARS вже добився ВЕЛИЧЕЗНИХ результатів на полі бою».

«Більше за них, а також боєприпаси та обладнання збільшать нашу силу та допоможуть демілітаризувати терористичну державу».

Це відбувається в той час, коли Україна починає драматичну відсіч, щоб повернути собі Херсонську область, яка стала центром контрнаступу Києва на півдні та ключовою ланкою на лініях постачання Москви.

Херсон, захоплений російськими військами на початку війни, вже був відрізаний після того, як Україна застосувала поставлені Заходом ракетні комплекси великої дальності, щоб серйозно пошкодити три мости.

У суботу під час боїв у п'ятницю українські військові знищили понад 100 російських солдатів, сім танків та два склади боєприпасів.

У середу Україна попередила російських службовців у Херсоні, щоб їх «відступили або знищать».

M270B1 – модернізація для британської армії, схожа на M270A1, але має покращену броню для захисту екіпажу. Вартість ПУ M270B1 складає $675 тисяч доларів.