Учора на Миколаївщині вогонь нищив пасіку, виноградники, тюковану солому, хвойний ліс

Протягом доби 28 липня на Миколаївщині виникло 12 пожеж.

Вдень сталася пожежа господарської споруди та сухої трави в Новоіванівці Баштанського району. Рятувальники 7-ї частини ліквідували пожежу на площі 4,8 гектари. Причина встановлюється.

Ще одна пожежа сталася на подвір’ї в селі Кринички Миколаївського району. Внаслідок необережного поводження з вогнем загорілась суха трава, садові ділянки та виноградники. Існувала загроза перекидання полум’я на господарчі споруди. Бійці 19-ї частини пожежу площею 1 гектар ліквідували.

Вогнеборці гасили тюкованої соломи у Врадіївській територіальній громаді. Займання сталися в селах Богемка та Федорівка. Загальна площа пожеж склала 1,1 гектари. Завдяки вогнеборцям врятовано від вогню два житлових будинки та три господарчі споруди, що розміщені поруч.

Зайнялася хвойна підстилка та суха трава біля Мішково-Погорілівого Миколаївського району. Пожежу площею 1 000 квадратних метрів вдалося вчасно ліквідувати.

Зафіксовано сім пожеж в екосистемах. Горіли суха трава, сміття, чагарники на відкритих територіях. По три вогневих випадки зафіксовано у Миколаївському та Баштанському районах області і одна – у Миколаєві. Загальна площа яку пройшов вогонь склала понад 22 гекатри. В переважній частині випадків спричинило займання необережне поводження з вогнем, повідомили в Головному управління ДСНС України у Миколаївській області.