Найкращі препарати для профілактики серця та судин

Коментарi:

Медики б'ють на сполох: у нашій країні фіксується неймовірно високий рівень серцево-судинних захворювань. Серед них на першому місці стоять ішемічна хвороба серця (ІХС), інфаркт міокарда, гіпертонія та церебральні інсульти. Сумно та інше – всі ці хвороби сильно “помолодшали”. Нині дедалі частіше стали реєструватися захворювання серед людей середнього віку, тоді як ще відносно недавно у зоні ризику були переважно люди після 60 років.

Як підтримати здоров'я серця та судин?

Щоб хоч якось покращити ситуацію та підтримати здоров'я населення, держава розробляє різноманітні програми, спрямовані як на раннє виявлення захворювання, так і на профілактику серцево-судинної патології. Проводиться активна пропаганда проти зловживання спиртних напоїв та тютюнових виробів, пояснюється шкода “нездорової” їжі, плюси ЗВЖ та заняття спортом.

Крім цього, люди повинні знати, що корисно для серця і як виконувати профілактику порушень функції серцево-судинної системи. Для цих цілей в аптечній мережі пропонується досить великий вибір препаратів для профілактики хвороб серця: БАДів, вітамінно-мінеральних комплексів та лікарських засобів, здатних надати потужну підтримку серцевому м'язу, коронарним, мозковим та периферичним судинам.

Топ-5 популярних продуктів для серця

Щоб підтримати серцеву діяльність, нормалізувати судинний тонус та еластичність, запобігти підвищенню артеріального тиску – рекомендується періодично приймати вітаміни для серця – Е, А, С, групи В, а також мінерали – магній, калій, кальцій та фосфор. Природно, щоб була користь від БАД та вітамінів для серця та судин, їх необхідно приймати не разово, а на постійній основі, курсами кілька разів на рік.

Нижче ми представляємо список найпопулярніших препаратів для серця та судин, які найчастіше купують в аптеках.

Панангін

Панангін – досить ефективний препарат для підтримки серця у людей похилого віку. Це джерело калію і магнію, що легко засвоюється, – найголовніших регуляторів метаболізму, у тому числі і в серцевому м'язі. Крім того, він містить амінокислоту аспартат, яка відповідає за роботу центральної нервової системи. Серед найважливіших властивостей Панангіна слід відзначити поліпшення скорочувальної здатності міокарда, профілактику гіпертонії, аритмій та інсульту.

Панангін для серця випускають у таблетках, які приймають після їди, інакше шлунковий сік може знизити їхню ефективність. Стандартне дозування – 1 таблетка тричі на день, але за рекомендацією лікаря дозу можна збільшити до 3 таблеток за один раз.

Панангін для профілактики можна приймати 3-4 тижні, потім слід зробити перерву на 3-6 місяців, після чого прийом препарату дозволяється повторити.

Коензим Q-10, або Убіхінон

Антиоксидантний засіб, який підтримує енергетичний баланс клітин, зміцнює серцевий м'яз, запобігає старінню організму. Засіб широко використовується в кардіологічній практиці, тому його прийом знижує ризик розвитку серцево-судинної патології – ІХС, інфаркту, стенокардії, артеріальної гіпертензії, дистрофії міокарда і серцевих аритмій.

З профілактичною метою препарат можна приймати по 1 капсулі на добу протягом місяця. Курсове лікування проводиться двічі на рік.

Пумпан

Комплексний засіб на основі глоду, конвалії, наперстянки та калію. Препарат підтримує роботу серця – нормалізує кровообіг, живить серцевий м'яз, усуває аритмії, знижує до нормальних цифр артеріальний тиск. Крім того, Пумпан має кардіопротекторну, сечогінну та антиоксидантну дію.

Препарат випускається у краплях та у вигляді таблеток. Тривалість його прийому може сягати 3 місяців, потім слід зробити перерву. Щодо можливості повторного застосування препарату слід уточнити у лікаря.

Доппельгерц Омега-3

Комплексний препарат, спрямований на захист серця та судин. До його складу входять ненасичені Омега-3 жирні кислоти, вітаміни В та Е. Ці компоненти при регулярному вживанні захищають серце від інфаркту міокарда, попереджають утворення тромбів, нормалізують мозковий кровообіг, підвищують стійкість клітин до кисневого голодування, відновлюють еластичність судин.

Для отримання тривалого та стабільного результату достатньо приймати по 1 капсулі щодня тривалими курсами – 6 тижнів і більше.

Гінко білоба

Препарат із широким спектром дії: БАД часто застосовується для профілактики проблем з пам'яттю та концентрацією уваги, вестибулярним апаратом, судинами (дзвін у вухах, запаморочення, головний біль), а також для попередження хвороби Альцгеймера, деменції, тривожних та депресивних станів.

Щоб отримати стійкий ефект, рекомендується приймати БАД не менше 2-3 місяців поспіль, потім роблять перерву на 3 місяці, після чого знову можна приступити до прийому капсул.

Висновок

Як би не були гарні перелічені таблетки для профілактики захворювань серця, ми настійно рекомендуємо перед початком їх застосування проконсультуватися з лікарем.