За любов до «російського світу» відкрили кримінальні провадження ще на двох жителів Миколаївщини

Коментарi:

Обом уже оголошено підозри

Як повідомили у прокуратурі Миколаївської області, розпочато ще два кримінальні провадження за ч.1 ст.436-2 (виправдання та визнання правомірної збройної агресії рф проти України). Їхніми фігурантами став 39-річна мешканка Баштанського району та 63-річний громадянин із Миколаївського.

Жінка «проповідувала» серед односельців про те, як підніметься рівень життя, якщо Миколаївщину захоплять росіяни. Вона запевняла земляків, що піднімуться зарплати, пенсії та соціальні виплати. "При цьому підозрювана намагалася схилити мешканців району до підтримки дій росії", – уточнили у прокуратурі.

А пенсіонер мовив у місцевій амбулаторії загальної практики сімейної медицини, де проходив лікування у травні-червні. Мало того, що він всіляко вихваляв російський світ, військово-політичне керівництво росії, так ще й почав загрожувати розправою (коли прийдуть "наші") співробітникам амбулаторії та пацієнтам, які підтримують Україну.

«У разі доказу провини шанувальникам «російського світу» загрожує покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років», – уточнили в прокуратурі.