У Миколаєві побував міністр освіти: вирішував із місцевою владою, як проходитиме навчальний рік

Коментарi:

У Миколаєві із робочим візитом побував Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет. Він провів наради з керівництвом міста та області. А також відвідав учбові постраждалі від військових обстрілів окупантів.

Під час наради з начальником Миколаївської ОВ Віталієм Кімом, заступником міського голови, директором департаменту освіти та науки обласної військової адміністрації, представниками ДСНС та Нацполіції обговорили ситуацію в регіоні та підготовку до початку навчального року в умовах воєнного стану, повідомляє Урядовий портал.

Попри намір росії позбавити дітей можливості вчитися, освітній процес розпочнеться. Форма його залежатиме від ситуації у регіоні. Безпека та життя дітей, викладачів та працівників установ залишаються головними пріоритетами.

В даний час спеціальні комісії проводять перевірки стану та спроможності укриттів у навчальних закладах.

Також обговорили забезпечення педагогів ноутбуками в рамках меморандуму з ЮНІСЕФ, існуючу мережу навчальних закладів у галузі та питання регіонального замовлення для окремих спеціальностей, які є ключовими у процесі відновлення економіки України.

Про ситуацію у сфері освіти міста Миколаєва міністру доповів заступник міського голови Анатолій Петров.

Окремі навчальні заклади міста, до яких потрапили російські ракети, були повністю знищені. Зі 1058 навчальних закладів області у зруйнованому стані перебувають 19. Повержедні 175 пошкоджено (59 садків, 94 школи, 10 профтехів, 12 установ вищої та професійної вищої освіти).

За словами Міністра, Миколаївська область є третьою серед областей, у яких пошкоджено та зруйновано найбільшу кількість навчальних закладів.