Україні передадуть новітні ракети для знищення ППО рашистів

Коментарi:

Достатньо вказати район

"Це повідомлення було головним сюрпризом нового траншу у 270 млн доларів від США, де насправді не зазначені такі речі, як протирадарні ракети, але зазначені ракети до вже відомих систем HIMARS", – розповідає він. Військовий експерт пояснює, що особливість ракети, що використовується в HIMARS – потрібно перед запуском ввести координати цілі. Тобто треба точно знати, де знаходиться противник. Тоді як для використання такої спеціалізованої ракети із протирадарною головкою достатньо знати лише приблизний район.

"Там точні дані відхилень невідомі. Наприклад, район 20 на 20 кілометрів. Далі ракета запускається лише в цей приблизний район, і самостійно наводиться на випромінювання ворожого радару. Точність цієї системи буде абсолютною, як і ефективність з випалювання як російських ЗРК з оглядовими РЛС, а йдеться про такі системи як "Панцир", "Тор", "Бук", "С-300", "С-400", так і контрбатарейних радарів... Така ракета має бути готовою для армії США лише на рівні 2023 року. А так ми отримали край новітню зброю, м'яко кажучи", – зазначає він.

На його переконання, в Україні на полі бою буде проведене для такої зброї найкраще в світі випробування проти країни з доволі насиченою протиракетною обороною. Це говорить про надвисоку довіру США до України, адже довіряють секретний зразок озброєння.

Україна в новому американському транші на 270 млн доларів отримає протирадіолокаційні ракети до реактивних артилерійських систем HIMARS, що дозволить ефективніше знищувати російських окупантів.

Про це у коментарі "Апострофу" розповів головний редактор Defense Express Олег Катков.

За його словами, у 2018 році компанія Northrop Grumman‎ у США почала працювати над створенням протирадіолокаційної головки самонаведення для ракети, яка використовується у HIMARS. Це дозволить використовувати HIMARS для запуску ракет не по точних координатах, а по району.