Миколаївщина потерпає від пожеж – після обстрілів і підпалів. Фото

Протягом доби 27 липня на Миколаївщині виникло 22 пожежі.

П’ять пожеж сталися з яких внаслідок ворожих обстрілів.

Біля села Дмитрівка Миколаївського району двічі горіла суха трава та пожнивні залишки на площі 9,8 гектари, її загасили вогнеборці 22-ї частини. Також, палала суха трава та чагарники за межами села Калуга Березнегуватської територіальної громади на площі 4,5 га, її загасили вогнеборці 9-ї частини.

Три дерев'яні господарські будівлі, суха трава та чагарники зайнялися після ворожого обстрілу СВТ “Південь-Північ” під Миколаєвом на площі півтори гектари, Також вогнеборці загасили пожежу залишків шроту в складському приміщені підприємства в Миколаєві.

Зранку 28 липня ворог обстріляв Миколаїв, зруйновано будівлю школи. Постраждалих немає.

Причина пожежі на території Баловно-Матвіївського лісового урочища встановлюється. Її загасили вогнеборці на площі 2 гектари.

З інших причин горіли господарські будівлі в домоволодіння на вулиці Степовій у Веселиновому, веранда будинку у селі Ковалівка Миколаївського району.

Загорівся дах приміщення підприємства на вулиці Гагаріна в Первомайську на площі 150 квадратних метрів, а також дах приватного будинку на площі 50 квадратних метрів на вулиці Кравченка у. Вознесенську. В селі Осетрівка Миколаївського району горів приватний житловий будинок на площі 40 квадратних метрів

Також вогнеборці ліквідували 12 пожеж сухої трави, чагарників, пожнивних залишків та стерні у Новому Бузі, Врадіївці, селах Новоіванівка, Новоскелеватка, Калуга, Добре, Дмитрівка, Нововоскресенка, Зайве, Михайло-Ларине, Мала-Корениха. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Миколаївській області.