Мешканця Миколаївщини судили за фото корабля «Юрій Олефіренко» в акваторії Дніпро-Бузького лиману

Суд призначив рік випробувального терміну для мешканця Миколаївщини, який надіслав фотографії середнього десантного корабля «Юрій Олефіренко».

Чоловік 4 травня сфотографував корабель в акваторії Дніпро-Бузького лиману та через «вайбер» відправив фото двом абонентам – до Херсона та за кордон.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ та міністерства оборони, ці фото дають можливість ідентифікувати на місцевості корабель та встановити його бойове спорядження, тому такі дії є поширенням інформації про розташування частин ЗСУ

Його дії кваліфікували за частиною 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років.

Обвинувачений Володимир Ч. Уклав із прокурором угоду про визнання винності, в якій і обговорили міру покарання – п'ять років позбавлення волі з одночасним призначенням одного року випробувального терміну замість в'язниці, повідомляє Преступности.нет. У результаті суддя затвердила цю угоду, призначивши обвинуваченому покарання, що обумовлено сторонами.