Жителя Миколаївщини, який довів співмешканку до нервового зриву, віддали під суд

Коментарi:

Адміністративне покарання на ґвалтівника ніяк не вплинуло

Направлено до суду обвинувальний акт щодо 45-річного мешканця Арбузинської територіальної громади Первомайського району за фактом домашнього насильства (ст. 126-1 КК України).

За даними слідства, чоловік систематично знущався з своєї 23-річної співмешканки. Підтверджено, що він ображав, матерів, погрожував та принижував дівчину. За висновками експертів, наслідками цього стали психологічні страждання жінки, які вплинули на її психоемоційний стан, накопичення емоційних переживань, приниження гідності.

За домашнє насильство чоловіка вже притягали до адміністративної відповідальності за ч. 1 та ч. 2 ст. 173-2 КУпАП. Проте жодного впливу це мало. Тож тепер йому загрожує кримінальна відповідальність.

«За вказане кримінальне правопорушення законодавством передбачено покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешт строком до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до двох років», – повідомили в прокуратурі. Миколаївщини.