Обстріляно 12 сіл Миколаївської та Херсонської областей, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом 6.00 27 липня.

Розпочалася 154 доба героїчного протистояння Української нації.

На Сіверському напрямку Ворог обстріляв райони Миколаївки, Товстодубового, Волфиного, Сеньківки. Веде повітряну розвідку позицій сил оборони в прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

На Харківському напрямку ворог здійснював вогневе ураження із застосуванням ствольної та реактивної артилерії. Обстріляв Харків, Чугуїв, Шевелівку, Краснопілля.

На Краматорському напрямку ворог завдав авіаудару біля Серебрянки. Вів штурмові дії в районі Верхньокам’янського, успіху не мав, відійшов.

На Бахмутському напрямку противник вів стрілецькі бої в районі населеного пункту Соледар, успіху не мав. Провів розвідку боєм біля Семигір’я. Зазнав вогневого ураження та втрат і відійшов. Наразі в районах Семигір’я та Кодеми тривають бойові дії.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування наших військ. Ворог, для ведення повітряної розвідки, активно використовує БпЛА.

Здійснив систематичні обстріли біля Осокорівки, Трудолюбівки, Токаревого, Киселівки, Партизанського, Кавказа, Лозового, Прибузького, Поляни та Лупаревого. Завдав авіаударів біля Любомирівки та Новомиколаївки.

Противник вів штурмові дії в районі Білогірки, успіху не мав, відійшов.