Два розбомблені миколаївські університети набрали студентів і розпочнуть навчання з вересня

Коментарi:

На Миколаївщині готуються до початку навчального року. Продовжуються експертизи стану обстріляних будівель університетів імені Сухомлинського та кораблебудування (МУК). Школи, ймовірно, працюватимуть дистанційно.

Про це на брифінгу розповів начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

"З огляду на військовий стан і війну, студенти в миколаївських вишах є навіть незважаючи на те, що багато хто з них поїхав, але навчатиметься. Набір відбувся", – сказав Кім.

За словами Кіма, де є можливість гарантувати безпеку студентів, буде офлайн навчання.

Так, у Національному університеті ім. Сухомлинського станом на 27 липня ще продовжуються експертизи споруди. Кораблебудівний університет розпочне навчальний процес із вересня.

Читайте також Університет імені адмірала С. Макарова після ворожої атаки просить допомоги у своїх випускників

"З 15 вересня стартує процес навчання в МУК. Частину знищеного корпусу в Соляних ми "відрізаємо" від експлуатації. Частину, яку можна використовувати, ми використовуємо. Перебудовуємо котельню, щоб була можливість опалювати гуртожиток університету", – розповів Віталій Кім.

У школах та садах області з ймовірністю 99 відсотків буде онлайн навчання через високу небезпеку по всій області.

"Можливо, північні райони області частково працюватимуть у звичайному, очному, режимі. Це будуть окремі рішення, у тому числі й місцевого самоврядування", – повідомив Кім.