Україні потрібна допомога з розмінування Миколаївщини, – заступник міністра оборони

Коментарi:

Європейські установи вже допомагають розміновувати території Київської, Чернігівської та Сумської областей, але Україні потрібна допомога з розмінування Миколаївщини та Запорізького краю.

Про це заявила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр під час зустрічі з керівником Офісу управління ООН з обслуговування проєктів (ЮНОПС) в Україні Джанні Вольпіном.

Під час зустрічі сторони торкнулися важливих питань протимінної діяльності, як одного з пріоритетних для України завдань.

За словами Ганни Маляр, у зв’язку з російською збройною агресією на сьогодні понад 160 тисяч кв.км. території України потребує обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів.

«Наше відомство готове до створення нових проєктів з питань розмінування. Вже сьогодні тримає активна робота з багатьма міжнародними організаціями щодо негайного реагування на сучасні загрози та виклики», – зауважила вона.

Джанні Вольпін зазначив, що зусилля представників ЮНОПС направлені на гуманітарне розмінування.

«Зараз визначаються потреби українських військових та триває процес переговорів щодо придбання відповідних приладів для ЗСУ», – розповів він.