Миколаївський апеляційний суд розглянув справу подвійної приватизації сільгоспземель

В Миколаївській області набули поширення випадки подвійної приватизації громадянами земель сільськогосподарського призначенням.

Отримавши в межах норм безоплатної приватизації від держави ділянку площею 2 гектари для ведення особистого селянського господарства, хитруни повторно звертаються до держави для безоплатного отримання ще однієї ділянки.

У липні 2019-го , а потім у листопаді тож року, Головним управлінням Держгеокадастру в області прийнято накази, якими одній особі надано у приватну власність дві ділянки для ведення особистого селянського господарства загальною площею 4 гектари.

Не дивлячись на очевидні порушення законодавства, Веселинівський районний суд відмовив у задоволенні позову Вознесенської окружної прокуратури про витребування однієї з незаконно отриманих ділянок на користь держави через те, що спірну ділянку відчужено іншій особі.

Водночас, Миколаївський апеляційний суд погодився з доводами прокурора, рішення місцевого суду скасував та 21 липня постановив рішення про витребування ділянки на користь держави.

Відтак, завдяки вжитим органами обласної прокуратури заходам, постановлене судове рішення забезпечить повернення державі незаконно вилученої ділянки, констатують в пресслужбі прокуратури Миколаївської області.