На Південнобузькому напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утриманні займаних позицій, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 18.00 26 липня.

Триває 153 доба героїчного протистояння української нації.

На Сіверському напрямку ворог здійснив обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Зноб-Новгородське, Сеньківка Сумської області та Хрінівку Чернігівської області.

На Харківському напрямку ворог завдав авіаударів біля Залимана, Мосьпанового та Явірського.

На Слов’янському напрямку противник намагався просунутися неподалік Богородичного, успіху не мав, відійшов.

На Краматорському напрямку ворог завдав авіаудару біля Григорівки.

Спробу окупантів покращити тактичне положення в районі Івано-Дар’ївки українські воїни успішно відбили та змусили ворога тікати.

На Бахмутському напрямку ворожі спроби штурмів в районах Берестового, Соледара та Семигір’я наші захисники успішно відбили. Тривають бої зі штурмовою групою в районі Покровського.

Також окупанти вели штурмові дії в районах сіл Павлівка та Благодатне. Отримали відсіч та, з втратами, відійшли.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник продовжує зосереджувати на утриманні займаних позицій та недопущенні просування наших підрозділів. Ворог активно веде повітряну розвідку БпЛА та здійснює обстріли вздовж лінії зіткнення.

Російська федерація вже намагається набрати найманців з числа громадян країн Центральної Азії, представників віддалених регіонів та ув’язнених злочинців.