Головлікаря Херсонської дитячої лікарні підозрюють у держзраді

Коментарi:

Головний лікар Херсонської дитячої обласної лікарні Віктор Бурдовіцин отримав повістку про виклик до слідчого у Кривому Розі 27-29 липня. Його підозрюють у держзраді.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у Телеграм.

Слідство вважає, що Бурдовіцин добровільно співпрацював із російськими військовими, передавав їм медичні картки працівників ГУ поліції у Херсонській області. Отримані дані, у свою чергу, дозволили російським військовим здійснювати обшуки на адресу поліцейських.

Також він агітував колектив медустанови на користь РФ, брав участь у створенні пропагандистського відеоконтенту.

За даними слідства, він заборонив евакуацію онкохворих дітей до Львова та до "Охматдиту", пропонуючи вивезти їх лише у бік Криму та Росії.

Читайте також СБУ встановила всіх зрадників із МВС у Херсонській області: поіменный список

"За даними слідства, на початку березня підозрюваний, виконуючий обов'язки директора закладу охорони здоров'я, добровільно погодився на співпрацю зі співробітниками спецслужб РФ та представниками окупаційної влади країни-агресора", – йдеться у повідомленні.

Заступнику гендиректора повідомили про підозру у держзраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті в умовах воєнного часу передбачає позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.