На Миколаївщині в умовах воєнного стану судили досвідченого крадія, що обчищав будинки і квартири

Упродовж грудня – березня 39-річний чоловік викрадав майно з будинків та господарських приміщень мешканців Первомайська та селища міського типу Підгородна.

Він спеціалізувався на крадіжках мобільних телефонів, телевізорів, електроінструментів та електрообладнання. Чоловік цей неодноразово судимий за вчинення схожих злочинів. Під час розслідування встановлено 12 епізодів його злочинної діяльності.

За активної позиції прокурора Первомайської окружної прокуратури його засудженодо 5 років 6 місяців ув’язнення за серію злочинів в умовах воєнного стану.

Під час ухвалення вироку суд врахував, що чоловік повністю визнав свою вину, активно сприяв слідству та частково повернув власникам викрадене майно.

Засуджений зараз перебуває під вартою, повідомили в прес-службі прокуратури Миколаївської області.

Там також нагадали, що вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.