На Південнобузькому напрямку ворог із артилерії обстріляв села Миколаївщини та Херсонщини, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 липня.

Розпочалася 152 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

На Сіверському напрямках противник обстріляв із ствольної артилерії райони Яструбине, Грабовське та Володимирівка Сумської області.

На Харківському напрямку стріляв із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Малинівка, Борщова, Іванівка, Питомник, Нове, Руські Тишки, Петрівка, Дементіївка, Гусарівка, Прудянка, Шаповалівка, Рубіжне, Шевелівка, Дуванка, Мосьпанове, Руська Лозова та Михайлівка. Обстріляв Харків, завдав авіаційного удару біля Прудянки, Петрівки та Явірського.

На Краматорському напрямку наніс авіаудари неподалік Григорівки і Серебрянки.

Штурмові дії в напрямках Берестове – Івано-Дар’ївка та Верхньокам’янка – Івано-Дар’ївка українські воїни відбили та змусили окупантів відкотитися назад. Противник веде наступ неподалік Спірного, бойові дії тривають.

Окупанти завдали авіаударів біля Соледара, Покровського та території Вуглегірської ТЕС. Штурм у напрямку Вершина – Луганське завершився для них провалом та відходом назад. Ворог веде наступ в напрямку Миронівське – Луганське, бойові дії тривають.

На Південнобузькому напрямку відзначено артилерійські обстріли в районах населених пунктів Потьомкине, Червонопілля, Квітневе, Киселівка, Партизанське, Первомайське, Луч, Посад-Покровське, Благодатне, Шевченкове, Прибузьке, Степова Долина, Нова Зоря. Ворог здійснює інтенсивне ведення повітряної розвідки БпЛА. Також завдав авіаційного удару неподалік Білогірки.

Поза пунктами базування перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.