250 тисяч українців зі статусом внутрішньо переміщених осіб не отримали належні їм виплати, – Ірина Верещук

В Україні зареєстровано майже 250 тисяч внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які скаржаться на невиплату належної їм державної допомоги.


Про це повідомила міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.
Вона визнала, що українці масово дзвонять на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції з кризових питань за номером 1548. Основні скарги – виплати не нараховані, або не отримані, або ж люди подали заявку досить давно, але досі не отримали від держави жодної копійки.
Однією з причин є те, що електронний сервіс державних послуг «Дія» не передав органам соціального захисту частину заявок.
«Люди реєструвалися у «Дії», «Дія» не передала на органи соцзахисту такі дані. І це десятки тисяч людей, які зараз скаржаться саме на те, що Дія не передала такі дані. Ми централізували такі виплати, Міністерство соцполітики їх виплачує. Але людей було майже 250 тисяч. 90 тисячам уже виплачено. Зараз решті ми допомагаємо, збільшуємо кількість комп'ютерів, програм», – запевнила міністр.
Другою причиною, наголосила Верещук, є те, що деякі документи не були оформлені належним чином. У цьому випадку рекомендується зателефонувати на гарячу лінію 1548 та повідомити про проблему.