В рф дивною смертю помер творець «Панциря»

У Кремлі намагалися приховати причини.

У рф загадково помер директор "Конструкторського бюро приладобудування імені академіка Аркадія Шипунова".

Ця контора випускає ракетні комплекси "Панцир", які використовують окупанти у повномасштабній війні проти України.

46-річний Дмитро Конопльов "страждав" від депресії, головного болю та тривожних розладів. Він помер 22 липня. У Кремлі замовчували причини смерті Конопльова, але незабаром з'явилася інформація, що той помер під час лікування від депресії.

За даними путінських пропагандистів, конструктор смертоносної зброї переніс "гострий серцевий напад під час лікування ксеноном у кисневій масці в елітній московській клініці". Так він намагався врятуватись від депресії.

У Конопльова на тлі повномасштабної війни, яку РФ розв'язала проти України 24 лютого, почався головний біль. Також він скаржився на тривожні розлади.

Конструкторське бюро приладобудування Шипунова, директором якого був Конопльов, також відоме як Конструкторське бюро приладобудування КБП. Воно стоїть за широким спектром озброєнь, які використовуються путінськими силами для вторгнення та війни проти України.

"До них відносяться протитанкові ракетні комплекси, комплекси озброєння легкоброньованої техніки та танків, артилерійські системи з керованим озброєнням, системи ППО, ракетні комплекси, стрілецько-гранатометне озброєння. Його бюро називають головним путінським розробником складного озброєння, що координує роботу великої кількості підприємств та організацій, в тому числі інститутів РАН та міноборони", – пише The Daily Mail.