Пенсіонерам із зони бойових дій ООН обіцяє по 6600 гривень

Як пенсіонери можуть отримати грошову допомогу від ООН

Дані заявника перевіряють представники Мінсоцполітики за допомогою баз даних та реєстрів

Пенсіонери можуть отримати додаткову грошову допомогу від ООН. За даними мінсоцсополітики, грошову допомогу на сьогодні мають отримати майже 65 тисяч літніх людей, які подали заяви через соціальну платформу.

Можна оформити заявку і на фінансову допомогу міжнародним організаціям. Люди можуть зробити це онлайн. Для цього потрібно зайти на платформу є допомога. Там потрібно натиснути виплати від міжнародних організацій, а потім заповнити заявку на допомогу. Зауважимо, в заявці просять вказати реквізити рахунку в форматі IBAN. Так що краще заздалегідь їх дізнатися.

Спочатку дані заявника перевіряють представники Мінсоцполітики за допомогою баз даних і реєстрів. Це позбавляє шахраїв можливості скористатися програмою. Але саме рішення про надання допомоги відповідній категорії населення та сум виплат приймають міжнародні організації.

У Міністерстві соцполітики повідомляють, що пріоритетом є вразливі групи людей. Серед них-люди з інвалідністю, пенсіонери, самотні батьки, які самостійно виховують дітей, малозабезпечені сім'ї.

Протягом трьох місяців пенсіонери, заявку яких прийняли в ООН, отримуватимуть допомогу в розмірі 2220 гривень. Тобто, тільки за три місяці людина отримає 6 660 гривень. Гроші приходять на рахунок, реквізити якого ви вкажете в заявці. Таке рішення ухвалив Верховний комісар ООН з біженців. Пріоритетне право дадуть пенсіонерам із зон бойових дій.