На південному фронті Путін знайшов заміну «Сирійському м'яснику»

Військове командування Росії призначило нового виконувача обов'язків командувача Південним військовим округом.

Це генерал-полковник Сергій Кузовлєв. Він змінив генерала армії Олександра Дворнікова, який з квітня керує війною проти України, повідомляє «Інститут вивчення війни».

Кузовлєв – громадянин Росії. 2014 року, коли він ще був начальником штабу 58-ї армії південного військового округу, його призначили ватажком так званої «народної міліції» «ЛНР». Обіймав посаду начальника штабу ППО і з листопада 2020 року до лютого 2021-го командував російським угрупуванням у Сирії. Там же зробив кар'єру і його попередник – Дворников на прізвисько «Сирійський м'ясник».

Про зміни проговорився Кадиров. Він написав, що виконуючий обов'язки командувача ППО Сергій Кузовлєв 23 липня відвідав Чечню з метою інспектування кадировських батальйонів «Ахмат».

Візит генерал-полковника та інспекція кадировських сил відбулися за два дні після того, як Кадиров оголосив про те, що ці батальйони будуть перекинуті до України. Військові експерти вважають, що це може свідчити про наростаючий тиск на Кадирова всередині Чеченської республіки.