На Південнобузькому напрямку противник активізував розвідку безпілотними літальними апаратами, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 18.00 23 липня

Триває 150 доба героїчного протистояння української нації.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв село Старикове Сумської області.

На Слобожанському напрямку підрозділи противника усіма наявними засобами продовжують стримувати підрозділи Сил оборони від просування вглиб тимчасово зайнятої території.

На Харківському напрямку ворог завдав авіаудару неподалік Верхнього Салтова.

На Слов’янському напрямку противник біля Богородичного, силами розвідувальної групи, намагався виявити слабкі місця в обороні наших військ. Противника знешкоджено.

На Краматорському напрямку ворог завдав авіаудару біля Спірного.

Штурмовими діями з різних напрямків намагався покращити тактичне положення у районі Верхньокам’янського. Українські воїни зустріли ворога кинджальним вогнем та завдали значних втрат. Окупанти в паніці відійшли.

Противник намагається створити сприятливі умови для продовження наступу на Бахмут. Завдав авіаційних ударів по Покровському та Новолуганському.

Окупанти знову, вже з різних напрямків, спробували штурмувати територію Вуглегірської ТЕС. Знову безуспішно і з втратами.

Розвідувальні групи противника біля Соледара та Покровського виявлені та знешкоджені.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування наших військ. Підтримує високу інтенсивність розвідки безпілотними літальними апаратами. Тривають обопільні обстріли із ствольної, реактивної артилерії та танків вздовж всієї лінії зіткнення.