Ізраїль знищив у Сирії завод іранських безпілотників, які хотіла купити Росія

Коментарi:

Армія оборони Ізраїлю завдала удару по передмісті сирійської столиці Дамаска, знищивши іранське підприємство зі збору безпілотників. Про це повідомляють моніторингова група SOHR та The Jerusalem Post.

Джерела SOHR повідомили, що в результаті удару загинули щонайменше вісім людей. За їхніми даними, троє людей «несирійської національності» та двоє пов'язаних із «Хізбаллою» сирійців загинули на заводі з виробництва іранських безпілотників, неподалік району Сайєда-Зейнаб, ще трьох сирійців було вбито на позиціях ППО у авіабази Аль-Маза.

Місцеві ЗМІ зазначають, що внаслідок авіаудару також атакували військові бази, на яких знаходяться іранські сили.

У липні влада США заявила, що Росія захотіла купити у Ірану кілька сотень безпілотників, у тому числі бойових, щоб використати їх у війні в Україні. Радник США з національної безпеки Джейк Салліван зазначив, що Вашингтон поки не знає, чи Тегеран відправив дрони Москві. Він уточнив, що США мають «інформацію», яка вказує на те, що Іран готується навчити російських військових користуватися своїми БПЛА.

Офіційний представник держдепу Нед Прайс погрожував Ірану санкціями, якщо він передасть Росії безпілотники. У міністерстві закордонних справ Росії назвали припущення Вашинтона про угоду з Іраном вкиданням і безглуздим твердженням. МЗС Ірану також заперечує цю інформацію.