Експерт спрогнозував, яким буде контрнаступ на Херсонському напрямку

Коментарi:

У Херсонській області офіційні представники місцевої влади попросили українців шукати укриття, запасатися їжею та водою, бо готується контрнаступ.

На думку військового експерта Дениса Поповича, українські захисники можуть продовжувати асиметричну тактику та бити мостами, переправами, логістичними ланцюжками. Про це він розповів в ефірі 24 канали.

За його словами, це необхідно для того, щоб "пом'якшити" російське угруповання та змусити їх відійти від Херсона або їх буде знищено.

Якщо угруповання не може або воно позбавлене можливості поповнюватися, то скільки воно протримається, якщо розпочнуться активні бої?
– зазначив Денис Попович.

"Але дуже боюся, що російське керівництво може керуватися політичними мотивами, а не військовими. Через політичні мотиви вони можуть скомандувати стати в оборону і за будь-яку ціну тримати Херсон. Цього теж не можна виключати", – зазначив військовий експерт.
Що кремль говоритиме росіянам про деокупацію Херсона

Денис Попович припустив, що якщо буде деокуповано Херсон, російському керівництву буде важко подати це за перемогу.

Він зазначив, якщо керуватися даними з певних російських пабліків щодо ситуації навколо Херсона, хоча їм не на великий відсоток можна довіряти. Там можна побачити велику дилему: залишати Херсон чи захищати його.

"Якщо його обороняти, то це може вилитися в дуже великі жертви серед російських воїнів, у яких і так не дуже добрий (морально-психологічний – 24 канал) стан", – повідомив Денис Попович.

"Якщо його залишати, то як це подати? Яку перемогу, який "жест доброї волі" може це виправдати?", – додав військовий експерт.