Сьогодні вночі в Миколаєві згоріло кафе, а вчора палало п’ять гектарів лісу в Галициновому

Протягом доби на Миколаївщині загасили 24 пожежі.

Шість пожеж виникли внаслідок ворожих обстрілів

Через потрапляння боєприпасів та їхніх уламків виникла пожежа складських приміщень в Інгульському районі площею 1 500 квадратних метрів. До гасіння залучались вогнеборці чотирьох частин та чергова зміна оперативно-координаційного центру. Пожежу ліквідовано через чотири години з моменту її виникнення.

Через обстріли, горіли суха трава та пожнивні залишки за межами села Зелений Клин Баштанського району. Пожежу площею 4,8 гектари ліквідовано.

В Галицинівському лісового урочищі полум’я перекинулось на верхівки дерев. Щоб загасити пожежу площею 5,1 гектари (із них 1,5 га верхової) вогнеборцям знадобилось понад дві години.

Виникла пожежа пожнивних залишків, лісосмуги та чагарників площею 4 гектари біля села Калинівка Миколаївського району.

Вночі, 22 липня, внаслідок ворожих обстрілів виникла пожежа магазину будматеріалів в селищі міського типу Первомайське Миколаївського району. Вогнеборці ліквідували горіння площею 80 квадратних метрів, не допустивши перекидання полум’я на сусідній житловий будинок.

В цьому ж населеному пункті ще один ворожий снаряд «денацифікував» автокооператив. Знищено 10 гаражів. Горіння площею 400 квадратних метрів ліквідували вогнеборці 16-ї частини. Врятовано від знищення вогнем чотири гаражі.

Сталося багато пожеж, не пов’язаних із бойовими діями. Зокрема, 22 липня о першій ночі загорылося кафе та дах поряд розташованої будівлі по вулиці Троїцькій в Миколаєві. Вогонь на площі 120 квадратних метрів вдалось приборкати о пів на трю ночі, врятувавши поряд розташовану будівлю. До гасіння залучено п’ять одиниць техніки та 18 вогнеборців. На місці працювала поліція та аварійна бригада “Миколаївобленерго”.

Причини пожежі встановлюються, повідомили в Головному управлінні ДСНС України в Миколаївській області.