Близько двох тисяч російських військових потрапили до оточення під Херсоном

Коментарi:

22 липня три БТГ окупантів запросили у ЗСУ «зелений коридор».

Три російські батальйонні тактичні групи (БТГ) у ході контрнаступу на Херсонському напрямку опинилися в оперативному оточенні в районі Високопілля. Про це повідомляє кореспондент The Insider з посиланням на дані джерел у ЗСУ.

У районі Високопілля оточені три БТГ, у тому числі ротна спецназа та танкова. Навіть у разі недоукомплектованості груп (що раніше повідомляли військові експерти), кількість військових може перевищувати тисячу осіб. Джерела у ЗСУ та розвідці говорять про дві тисячі військових. Ця кількість The Insider також підтверджує джерело, близьке до міноборони України.

Настання українських військ велося одразу за двома напрямками: Ольгіно — Костирка та Потьомкіне — Нововознесенське. Наразі на півночі Херсонської області йдуть активні бойові дії по лінії Архангельське – Золота Балка, повідомляє кореспондент.

Також загроза оточення нависла над російськими військами в районі селища Архангельське, де ЗСУ вдалося успішно форсувати річку Інгулець, на лівому березі якої тримають оборону війська РФ. Лінію оборони Нововознесенське – Золота Балка, за оцінками українських військових, утримують дві російські БТГ.

Проблем російським військовим додає складність перекидання резервів на правий берег Дніпра через значні пошкодження обох існуючих переправ — Антонівського мосту в Херсоні та греблі Каховської ГЕС у Новій Каховці. Як зазначають джерела The Insider, успіх операції ЗСУ щодо оточення російських військ на північ від Херсона може визначити перебіг усієї південної кампанії української армії.