Обстріляні села Миколаївщині і обласний центр, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація таном на 6.00 22 липня.

На Сіверському напрямку ворог обстрілює позиції наших підрозділів та цивільну інфраструктуру Кам’янської Слободи і Миколаївки Чернігівської області та Волфиного і Павлівки Сумської області.

На Краматорському напрямку противник завдав авіаційного удару по Івано-Дар’ївці. Веде штурмові дії в напрямку Верхньокам’янка -Верхньокам’янське, бойові дії тривають.

На Бахмутському напрямку втратами для ворога завершились штурмові дії у напрямках Доломітне – Новолуганське та Стряпівка – Соледар. Дезорганізовані підрозділи окупантів наші воїни відігнали. Противник продовжує спроби штурму у напрямку Вуглегірської ТЕС та поблизу Покровського, бойові дії тривають.

На Південнобузькому напрямку противник веде оборону зайнятих раніше позицій, зосереджує зусилля на недопущенні наступу Сил оборони, увів резервні підрозділи.

Відзначено артилерійські обстріли в районах населених пунктів Іванівка, Токареве, Трудолюбівка, Партизанське, Кобзарці, Посад-Покровське, Андріївка, Степова Долина, Таврійське, Оленівка, Шевченкове, Прибузьке, Лимани, Киселівка, Новомиколаївка, Велике Артакове, Тетянівка та Миколаєва.

Усі спроби ворожих штурмових дій у напрямках Мала Семейдинуха – Андріївка та Давидів Брід – Білогірка наші воїни одразу придушили. Окупанти відійшли.

Поза пунктами базування перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.