Миколаїв уже понад два місяці не отримує великих обсягів гуманітарної допомоги, – Сенкевич

Коментарi:

А кому належав склад, розбомблений росіянами, – мер не знає

Кому належав склад, зруйнований ракетним ударом орків, і які товари там зберігалися, Миколаївський міський голова не знає.

Про це він розповів в ефірі телекомпанії "НІС-ТВ".

«Я не знаю, чий це був склад. Але не міський. Можливо, там зберігалася гуманітарна допомога, якою займається облдержадміністрація, яка працює для всієї області, повідомив голова ОВ Віталій Кім. Можливо, це якісь приватні склади.

Сьогодні міська влада працює виключно з окремими категоріями громадян – це пенсійного віку, багатодітні сім'ї, сім'ї з дітьми з інвалідністю тощо. Тобто дуже вузьке коло осіб. І все ж у пунктах видачі цієї допомоги стоять великі черги. Насправді, ми вже близько двох місяців не отримуємо великих обсягів гуманітарної допомоги. а з цією допомогою співпрацюють різні громадські організації – "Світлі справи", "МрійДій", Червоний Хрест. Вони отримують цю гуманітарну допомогу та видають тим категоріям городян, із якими співпрацюють», – сказав мер.

Мер розповів, що у місті збирається недоторканний запас на випадок блокади міста. «Це продукти довгострокового зберігання – крупи, макарони та консерви. У майбутньому, якщо ці продукти не будуть використовуватися, і закінчуватиметься термін зберігання, вони будуть лунати якраз у вигляді цієї ж «гуманітарки». А так це НЗ. Ми не зберігаємо окремо якісь речі (одяг), і я прошу не надсилати нам допомогу речами. Ми звертаємося до міжнародних партнерів із проханням про техніку, тому що наша, розгрібаючи завали, руйнується, системах очищення води», – сказав Олександр Сенкевич.