22-річну мешканку Миколаєва затримали за підтримку агресії РФ, а 32-річного чоловіка – за запеклу пропаганду СРСР

Коментарi:

Обом оголошено підозру

У Миколаєві затримано двох людей, які вели протиправну роботу в соцмережах.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області, 22-річна городянка постила матеріали, в яких повністю підтримувала напад Росії на Україну. Також жінка виправдовувала та визнавала правомірною окупацію частини території України.

Громадянці повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України за колабораційну діяльність: їй загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років.

Також поліцейські виявили 32-річного миколаївця, який у соцмережах поширював та публічно використав символіку комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. І також виправдовував збройну агресію Російської Федерації.

Чоловіку оголошено про підозру одразу за скоєння двох злочинів, а саме за ч. 1 ст. 436-1 КК України "Виготовлення, розповсюдження комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів" та за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України „Колабораційна діяльність”. За вказані злочини йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.