За добу нанесено десять вдалих авіаударів по ворогу на Херсонщині та Миколаївщині

Обстановна на півдні України – підсумок 20 липня від ОК «Південь» ЗСУ

Посилений взвод противника намагався провести контратаку в напрямку Андріївки, а в районі Лозового здійснив спробу відновити втрачене положення. Успіху не мав.

Двічі парами Мі-8 ворог наносив авіаційні удари по Потьомкіному та поблизу Ольгіного. Наших втрат немає.

Наші сили нанесли 10 авіаційних ударів. З них три гелікоптерних і сім – із застосуванням бомбардувальників та літаків штурмової авіації.

П’ять разів уражено ворожі опорні пункти, тричі – скупчення живої сили та техніки на Херсонщині, двічі влучено в склади боєприпасів на Миколаївщині і Херсонщині.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад двісті вогневих завдань, в результаті чого вороже військо втратило 111 військових, гаубицю «Мста-Б», дві самохідні артилерійсько-мінометні установки «Нона-С», безпілотний літальний апарат типу «Елерон», 13 одиниць броньованої та іншої автомобільної техніки.

Підтверджено знищення командного і командно-спостережного пункту, шість складів з боєприпасами в Херсонському, Бериславському і Каховському районах

Через штормову погоду корабельно-катерне угруповання чорноморського флоту зменшило склад до двох ракетних та одного великого десантного корабля.