У Білому домі назвали пігулки від ковіда, якими зараз лікується Байден

Тест на ковід, проведений у четвер, показав позитивний результат у президента США Джо Байдена.

За словами прес-секретаря Білого дому Карін Жан-П'єр, 79-річний президент, будучи вакцинованим, має "дуже легкі" симптоми і продовжить виконувати всі свої обов'язки.

Повідомляється, що президент приймає препарат Paxlovid. Це противірусні таблетки виробництва компанії Pfizer, які пригнічують розмноження вірусу Covid-19, підтримуючи низький рівень коронавірусу в організмі, доки імунна система бореться з інфекцією.

Координатор Білого дому за коронавірусом доктор Ашиш Джа повідомив, що у Байдена немає підвищеної температури, але є нежить, сухий кашель і певна втома.

"Народ, у мене все чудово. Дякую за вашу турботу. Щойно зателефонував сенатору Кейсі, конгресмену Картрайту і меру Когнетті (і моїм двоюрідним братам у Скрентоні!), щоб висловити жаль з приводу того, що я пропустив наш сьогоднішній захід", – написав Байден у "Твіттері" і додав наприкінці: "Як і раніше зайнятий!"

Тест першої леді Джілл Байден у Делавері дав негативний результат.

Медичний підрозділ Білого дому проінформує всіх, хто перебував у близькому контакті з президентом, включаючи членів Конгресу та представників преси. Усього два дні тому, у вівторок, тест президента США на ковід був негативним.

Через свій вік 79-річний президент наражається на підвищений ризик більш важкого випадку Covid-19, хоча Центр з контролю та профілактики захворювань США стверджує, що у повністю вакцинованих людей похилого віку хвороба зазвичай протікає відносно легко.

Як раніше повідомлялося, Джо Байден повністю вакцинований і отримав два бустерні щеплення.