Для сюжета об уничтожении HIMARS, российским пропагандистам сделали муляж ракетной системы

Коментарi:

Пропагандисти РФ готуються зняти черговий фейковий сюжет про перемоги армії РФ на полі бою – цього разу йдеться про "знищення" ракетних систем залпового вогню HIMARS.

Так, у мережі шириться доволі цікавий лист від кореспондента "Россия Сегодня" в Білорусі до очільника білоруського оборонного відомства Віктора Хрєніна.

У ньому керівник кореспондентського корпусу російського ЗМІ просить "посприяти у підготовці репортажу" для білоруської новинної агенції Sputnik "щодо знищення російськими військами РСЗВ американського виробництва HIMARS".

Однак найцікавішим у цьому листі є ось таке речення: "Згідно з досягнутими домовленостями, макет пускової установки буде поставлений російською стороною 22 липня 2022 року на військовий полігон "Обуз-Лесновский" у день проведення постановочної зйомки".

Звичайно, не можна виключати, що і цей лист є фейком, однак показовою є ситуація, що РФ, попри усі повідомлення про знищені HIMARS, й досі не надало цьому фото чи відеодоказів. А в одному з випадків міноборони РФ взагалі вигадало, що до цієї РСЗВ є транспортно-заряджальна машина.

У будь-якому випадку, поява відеосюжету з нібито знищеною РСЗВ HIMARS додасть роботи OSINT-фахівцям, яким треба буде визначити, де саме відбувалася зйомка – чи не на одному з військових полігонів у Білорусі.