Цуренко розпочне US Open в основній сітці, Катерина Байндль – стартує з кваліфікації

Коментарi:

До заявкового списку жіночої частини Відкритого чемпіонату США з тенісу потрапили чотири українки. Ще три представниці України зіграють у кваліфікації.

В основній сітці останнього року мейджора гратимуть щонайменше чотири українки. Організатори запросили Ангеліну Калініну, Марту Костюк, Даяну Ястремську та вихованку південноукраїнського тенісу Лесю Цуренко.

Ще три українки розпочнуть свій турнірний шлях із кваліфікації. За путівки в основний раунд змагатимуться Катерина Байндль, яка розпочинала свою тенісну кар'єру в Миколаєві, Дар'я Снігур та Катарина Завацька. Старт US Open заплановано на кінець серпня.

У свіжому рейтингу WTA п'ять українок потрапили до топ-100. Статус першої ракетки України повернувся до Еліни Світлоліної, яка призупинила виступи через вагітність. Саме їй належить найкращий національний результат на US Open – півфінал у 2019 році.

Рекордсменкою Відкритого чемпіонату США залишається Серена Вільямс. Вона шість разів перемагала на домашньому мейджорі. Цього року вона заявилася на турнір із захищеного рейтингу.