Знову під обстрілом Херсонщина та Миколаївщина, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 18.00 липня.

Завершується 147 доба героїчного протистояння української нації.

На Сіверському напряму ворог здійснив обстріли зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Миколаївка, Волфине, Павлівка та Уланове Сумської області.

На Харківському напрямку противник завдав авіаударів неподалік Мосьпанового та Ртищівки. Безуспішно намагався просунутися в напрямку селища Питомник.

На Слов’янському напрямку українські воїни знову успішно відбили штурмові дії ворога в районі Богородичного.

Ворог завдав ракетно-авіаційних ударів поблизу Краматорська та Слов’янська.

Штурмові дії в районах Григорівки та Спірного закінчились для агресора втратами та відступом.

Ворог намагається створити сприятливі умови для встановлення контролю над Бахмутом та територією Вуглегірської ТЕС. Завдав авіаційних ударів по Покровському.

Авіаудари також зафіксовано біля Авдіївки, Кам’янського та Новоандріївки.

Чергову розвідку боєм в районі Новоселівки 2 окупанти знову провалили, зазнали втрат та відійшли. Така ж участь у ворожих підрозділів, що наступали у напрямку Микільського та Новомихайлівки.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування наших військ вглиб тимчасово зайнятої ним території. Веде інтенсивну розвідку БпЛА. Вів систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Осокорівка, Ольгине, Іванівка, Велике Артакове, Лозове, Широке, Квітневе, Любомирівка, Березнегувате, Котляреве, Степова Долина, Нова Зоря, Лупареве. Завдав ракетно-авіаційних ударів біля Мурахівки та Новогригорівки.