Чиновник сервісного центру МВС допоміг РФ у захопленні Херсонської області

Коментарi:

Генпрокуратура оголосила про підозру "головному залізничнику" окупованої Херсонщини

Так званому директору "унітарного підприємства "Херсонська залізниця" пред'явлено підозру в колабораціонізмі. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у Facebook.

"При процесуальному керівництві Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянина України у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України)", – йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора у телеграм-каналі у середу 20 липня.

За інформацією прокуратури, підозрюваний після повномасштабного вторгнення Росії на територію України та захоплення регіону вступив у злочинну змову із загарбниками. Він добровільно погодився на посаду директора унітарного підприємства "Херсонська залізниця". Крім того, підозрюваний вживає заходів щодо залучення місцевих жителів до роботи у незаконно створеному підприємстві, зазначається у повідомленні.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ у Херсонській області.

Очевидно, підозрюваним є колишній начальник Херсонського сервісного центру МВС Олег Мельник. Після приходу росіян його призначили керувати місцевою залізницею у Херсоні. Служба безпеки України 19 липня також повідомила Мельника про підозру у колабораційній діяльності.