Шторм на морі посилився, а в степах Миколаївщини і Херсонщини ворог підраховує втрати

Обстановка на півдні України – підсумок 18 липня від ОК «Південь» ЗСУ.

Серед ночі ворог вкрив 40 реактивними снарядами РСЗВ «Град» приватний сектор Нікополя. Влучив і в склад пально-мастильних матеріалів приватного підприємства. А за дві години такий само масований обстріл 40 реактивними снарядами «Градів» накрив порт, станцію переливання крові та місцеву поліклініку. Одна цивільна особа отримала поранення.

О третій ночі противник наніс масований ракетний удар 12 ракетами С-300 по Миколаєву та передмістю. Разом з об’єктами приміської інфраструктури, які зазнали руйнувань, обстріляно житлові і промислові райони міста. Зафіксовано влучання в автосалон та майданчик з продажу сільгосптехніки.

В Снігурівці окупанти розстріляли з міномету будинок на околиці, намагаючись звинуватити в цьому Сили оборони України. Знімальна група пропагандистів з’явилась на місці подій просто миттєво. А ось підрозділи ЗСУ перебувають звідти надто далеко задля влучання мінометом. Але заради картинки рашисти вбили чотирьох мирних жителів.

Імітуючи, що продовжує контролювати втрачені території Херсонщини, ворог підступно атакує з неба. Ударним безпілотним літальним апаратом тричі вдарив по звільненій Іванівці, скидаючи осколкові боєприпаси для гранатометів. Втрат немає.

Парою Мі-8 атаковано Потьомкіне. Без втрат.

Надвечір, вдруге за добу атаковано Миколаїв. З реактивних систем залпового вогню «Ураган» касетними снарядами обстріляно приватний сектор – пошкоджено вікна і дах у житлових будинках. Поранених жінку і чоловіка забрала «швидка».

Наша авіація працювала двома штурмовиками по складу боєприпасів та скупченню ворожих сил в районі Снігурівки. Ворожий винищувач Су-35 з району Нової Каховки намагався атакувати ракетою “повітря-повітря” наші літаки, але успіху не мав. Наші авіатори впорались із завданням без втрат.

Загалом за добу «відмінусовано» 65 рашистів, комплексну апаратну зв’язку “Редут-2УС”, 11 одиниць броньованої та автомобільної техніки.

На світанку наші ракетно-артилерійські підрозділи нанесли влучні удари по скупченню озброєння, ворожої техніки та складу боєприпасів в районі Райського Новокаховської громади, а також по складу боєприпасів в районі Берислава. Об’єкти знищено. Втрати уточнюються.

По Одещині вдень знов був нанесений ракетний удар, зокрема по мосту через Дністровський лиман, який ворог продовжує нищити з квітня, відколи міст і не функціонує. Одну ракету збито над морем силами протиповітряної оборони.

Блокувати судноплавство в північно-західній частині Чорного моря продовжує вороже корабельне угруповання з двох кораблів з 16 “Калібрами” та 4 великих десантних кораблів, які щосили підтримують ілюзорну вірогідність десантної операції.

Шторм на морі знов посилився, тож мінна небезпека у прибережних водах зростає.