Сьогодні на Миколаївщині під обстрілом опинилися Новий Буг, Висунськ та Лепетиха

Обстановка на півдні України на 14.00 19 липня – від ОК «Південь» ЗСУ.

Протягом ночі з акваторії Чорного моря атаковано Одещину сімомама «Калібрами». Одну ракету збито силами ППО, решта шість влучили в село. Зруйновано і загорілися п'ять будівель, постраждали школа, будинок культури, декілька інших приватних садиб, автомобілів. Постраждало шість цивільних осіб, із них одна новонароджена дитина.

На Миколаївщині вкотре із нетиповим застосуванням зенітно-ракетної системи С-300 обстріляно фермерські господарства та сільськогосподарські угіддя навколо населених пунктів Висунськ, Новий Буг, Лепетиха.

Російські війська накрили вогнем Дніпропетровщину. По Нікополю випустили до 40 реактивних снарядів. Є руйнування на двох промислових підприємствах. Вибухи спричинили там пожежі. У місті пошкоджені кілька приватних будинків і електромережі.

Ворог ударив з артилерії по Зеленодольській громаді Криворізького району.

На щастя, без постраждалих.

На морі продовжується штормова погода, угруповання ворожого флоту посилено до трьох ракетних та трьох великих десантних кораблів. Їхні наміри й задачі незмінні. Рівень загрози від застосування, в тому числі, і 24 ракет типу «Калібр» залишається високим.