Пожежа в дев’ятиповерхівці в Миколаєві сталася після перекуру

18 липня на Миколаївщині ліквідовано 11 пожеж.

Одна пожежа сталася в результаті потрапляння боєприпасів та уламків від них у селі Котляреве Шевченківської територіальної громади Миколаївського району. О другій дня загорілися дві господарські споруди в домоволодінні. Бійці 16-ї частини пожежу на площі 50 квадратних метрів загасили, від вогню врятували поруч розташований житловий будинок.

18 липня піротехніки чотири рази залучалася для ідентифікації вибухонебезпечних предметів, вилучено 16 боєприпасів.

Ще десять пожеж не пов'язані із бойовими діями.

Господар невдало викурив цигарку в квартирі дев'ятиповерхівки на вулиці Колодязній у Миколаєві. Вогнеборці не допустили перекидання полум'я на суміжні помешкання та ліквідували пожежу на площі 15 квадратних метрів.

О 18.48 на вулиці Кузнецькій загорівся автомобіль ГАЗ 3302. Пожежу ліквідовано, попередня причина виникнення – коротке замикання електропроводки в моторному відсіку.

У селі Чаусове-2 Первомайського району посеред ночі зайнялася господарська споруда в приватному домоволодінні на площі 25 квадратних метрів. Пожежу вчасно загасили, її причина встановлюється.

Зафіксовано черговий випадок підпалу. Близько шостої вечора горіла стерня біля села Новополтавка Баштанського району. З вогнем на площі 4,5 гектари боролися рятувальники 20-ї частини.

Ще шість пожеж сухої трави, сміття та чагарників виникли на території приватних домоволодінь і на відкритих територіях. Епізоди зареєстровано у Миколаєві, Вознесенському, Баштанському та Миколаївському районах, всі спричинені необережним поводження з вогнем. Загальна площа пожеж склала понад 7 гектарів.