"Новий" російський літак Су-34М збили свої ж, намагаючись перехопити ракети з HIMARS

Коментарi:

У небі біля Алчевська російська армія втратила черговий літак Су-34М. При цьому його збили самі росіяни.

Традиційно для російських пропагандистів, вони ж перші і "звітували" про знищення літака. Проте не знали, що у небі біля Алчевська було збито російський літак, а не український. І виявилося, що російські окупанти самі збили свій новітній літак, "аналогівне", так би мовити, Су-34М.

Що це за літак вдалося встановити лише за уламками та частковим бортовим номером – RF-***90. Споттер Віталій Трубніков визначив, що є лише один зафіксований номер цього типу літаків – RF-95890. І з цим номером літав Су-34М – новітня модифікація цієї моделі, якою випущено лише 10 – 12 бортів. "М" означає "модернізований" – з оновленою електронною системою, комплексами високоточного озброєння та набором із кількох підвісних контейнерів із розвідувальною апаратурою.

Саме цей літак базувався на авіабазі Хурба в Хабаровському краї, у складі 277-го бомбардувального авіаполку.

Так і перекинули його з Далекого Сходу, щоби бомбити український Донбас. Для розуміння – відстань від Хурби до Алчевська – понад 6,5 тисяч кілометрів.

Літак збили свої через HIMARS

російські журналісти після цього встановили, що збили Су-34М сили російської ППО, які намагалися перехопити ракети HIMARS, випущені українськими військовими. Перехопити українські снаряди не вдалося, а помилково перехопити власний "новий" бомбардувальник – вдалося. Що ще раз ставить під сумнів надійність як російської авіації, так і ППО, яка не змогла розпізнати ракети і перевелася на "своїх".

Збитий під Алчевськом Су-34 став уже 19 таким літаком, який знищили за час війни в Україні.