На Південнобузькому напрямку ворог обороняється, під Слов'янськом на забій кидає «неслов'ян» – ранкове зведення Генштабу ЗСУ.

Оперативна інформація станом на 6.00 19 липня

Розпочалася 146 доба героїчного протистояння української нації.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв із мінометів та артилерії Миколаївку Чернігівської області, Заруцьке, Журавку, Білопілля, Іскрисківщину на Сумщині.

На Харківському напрямку ворожа розвідка боєм в районі Уди повністю провалилася. Окупанти зазнали втрат та відійшли.

На Слов’янському напрямку після авіаційного удару неподалік Гусарівки, окупанти спробували піти у наступ на цей населений пункт. Наші воїни зустріли ворога щільним вогнем та відкинули загарбників назад.

На Краматорському напрямку противник вів штурмові дії поблизу Спірного, успіху не мав, відійшов. Намагається вести наступ в напрямку Григорівки, бойові дії тривають.

Всі спроби штурмових дій у напрямках населених пунктів Семигір’я, Вершина, Покровське та території Вуглегірської ТЕС українські воїни успішно відбили.

На Південнобузькому напрямку противник здалеку веде обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення, здійснює повітряну розвідку БпЛА. Продовжує облаштовувати додаткові рубежі оборони.

Зростає невдоволення діями російського командування серед військовослужбовців несловянських національностей, яких без жалю кидають у найризикованіші атаки на території України.