Авіація противника більше не застосовується відкрито, а діє за межами України – Повітряні сили ЗСУ

Коментарi:

Якщо перший місяць війни рашисти відкрито застосовували авіацію на території України, то зараз противник дії за межами кордону України. Про це на брифінгу повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат

"Перший місяць війни це були очевидні повітряні бої. Велика кількість застосування авіації, озброєння, було надзвичайно багато сил та засобів залучено. Зараз противник фактично діє за межами державного кордону України, використовуючи при цьому усі наявні аеродроми: не лише в росії, окупованому Криму, а і аеродроми білорусі, де базуються російські війська та авіаційні засоби. Авіація противника цілодобово патрулює навколо України в повітряному просторі. Це і в акваторії Чорного моря, і на території росії та білорусі. Також випускаються ракети класу Х101 з Каспію, що було продемонстровано вчора та позавчора", – повідомив Ігнат.

Читайте також У небі Луганщини окупанти збили бомбардувальник Су-34. Раділи недовго

Він додав, що тактика дистанційного нанесення ударів досі зберігається, але противник не входить в зону дії засобів ППО і завдає удари ракетами. Частину з них збиває наша ППО, втім є цілі, які вражають цивільні об'єкти і гинуть мирні люди.