Росіяни обстріляли ракетами миколаївський Будинок офіцерів флоту

Коментарi:

Військова назва будівлі, яка багато років очікувала на реставрацію, стала «червоною ганчіркою» для окупантів

Під час обстрілів міста Миколаєва 15 липня кілька снарядів прилетіли до Будинку офіцерів флоту.

Про це повідомив начальник Управління з культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міськради Юрій Любаров.

"Будинок офіцерів флоту" – будівля будівлі 1825, пам'ятка історії національного рівня. На початку війни там влаштувалися волонтери, які дали назву своєму центру – "ДОФ". "Воєнізована" назва палацу культури, яка багато років чекає на реставрацію, привернула увагу ворога. Сьогодні (15 червня – ред.) бомбардували саме ДОФ. На щастя, люди не постраждали», – розповів Любаров.

Ця будівля – одна з візитівок Миколаєва. Будинок флагманів та командирів, відомий як ДОФ або Будинок офіцерів флоту, був побудований за наказом Головного командира Чорноморського флоту та портів, військового губернатора Миколаєва та Севастополя адмірала Олексія Грейга для організації дозвілля офіцерів-моряків та їхніх сімей.

Багато років історичний будинок не використовувався і руйнувався. Станом національної пам'ятки під час візиту до Миколаєва зацікавився президент Володимир Зеленський. Він пообіцяв, що держава зробить усе можливе для перетворення ДОФу на справжню візитну картку міста. ДОФ мав потрапити до програми «Велика реставрація», ініційованої Зеленським.