Після нічних обстрілів у Миколаєві палав сухостій, в Казанці хтось підпалив пшеничне поле

Коментарi:

16 липня в Миколаївській області зареєстровано 9 пожеж.

Три пожежі сталися в результаті потрапляння боєприпасів та уламків від них.

Об 11.40 внаслідок обстрілу в селі Шевченкове Миколаївського району загорілися господарська споруда, теплиця та суха трава на території приватного домоволодіння. Бійці 16-ї частини ліквідували пожежу на загальній площі 330 квадратних метрів.

О першій дня в Галицинівській громаді після обстрілу зайнялася суха трава та чагарники. Пожежу на площі 3 гектари ліквідували вогнеборці загону місцевої пожежної охорони та воєнізованого гірничорятувального загону ДСНС України.

17 липня о 3.50 в результаті потрапляння боєприпасів та уламків загорілася суха трава в Центральному районі міста Миколаєва. Займання загасили рятувальники 2-ї частини на площі 1000 квадратних метрів

Інші шість пожеж не пов'язані із веденням бойових дій.

17 липня о 1.40 у селі Новогригорівка Баштанського району загорівся неексплуатований будинок. Вогнеборці загасили вогонь на площі 15 квадратних метрів. Причина пожежі встановлюється.

Вдосвіта через коротке замикання електромережі в селі Мигія Первомайського району загорілася господарська споруда та дах гаража. Пожежу ліквідовано, не допущено розповсюдження вогню на житловий будинок, розташований поруч.

Палала господарська споруда у селі Воєводське Первомайського району Пожежу ліквідовано, її причина ще не встановлена.

О 16.46 біля в Казанки загорілося поле з пшеницею. Вогнеборцям 17-ї частини вдалося зупинити вогонь на площі 4 гектари, врятовано півторагектарне поле пшениці. Ймовірна причина пожежі – підпал.

У Врадіївці хтось підпалив очерет та суху траву. Вогнеборці 13-ї частини цю пожежу на площі 3 гектари теж загасили.

У селі Манне Вознесенського району через необережне поводження з вогнем сталася пожежа на площі 4 гектари, яку гасили до вечора.

Піротехніки вилучили 5 боєприпасів. Загалом з початку російської агресії вони знешкодили 2937 вибухонебезпечних предметів, повідомили в Головному управлінні ДСНС України в Миколаївській області.