Біля морського Коблево на пшеничному полі загорівся комбайн “Нива СК-5”

Коментарi:

14 липня на території Миколаївської області вогнеборці загасили 26 пожеж.

12 пожеж виникли в результаті потрапляння боєприпасів та уламків від них.

Зранку в Миколаєві сталися пожежі в будівлях готелю, загальноосвітньої школи, а також сухої трави неподалік міського стадіону на площі 200 квадратних метрів.

О десятій ранку в селі Котлярево загорілося поле з пшеницею. З вогнем боролися відділення 16-ї частини та Шевченківська добровільна пожежна команда. О дванадцятій годині пожежу ліквідовано на площі 20 гектарів, ще 40-гектарне поля вдалося вберегти.

В селі Шевченкове окупантам заважало поле з ячменем. Вогнеборці загасили полум'я о на площі 15 гектарів, вдалося врятувати сусідні поля – 30 гектарів з пшеницею та 40 гектарів з ячменем.

Після обстрілів горіли суха трава, сміття, стерня та хвойний настил у лісовому урочищі. Це трапилося в Очакові, Лиманах, Лепетисі, Семенівці, Привільному, Новоіванівці, а також у Миколаєві. Загалом площа пожеж сухостою склала майже 35 гектарів, а в селі Привільне вогонь дійшов до поля з пшеницею та знищив ще два гектари поля зернових культур. Від полум'я врятовано два поля з врожаєм, два житлових будинки та дві господарські споруди.

Також піротехніки минулої доби знешкодили чотири боєприпаси.

Ще 14 пожеж 14 липня не пов'язані із бойовими діями.

У місті Миколаєві загорілись будівельні матеріали, які господар тримав у квартирі. А пожежа сталася через коротке замикання електропроводки. Якби пожежні своєчасно не приїхали, ця квартира б згоріла.

Вдень у Миколаєві палало сміття в підвалі п'ятиповерхового житлового будинку.

В Южноукраїнську через необережне поводження з вогнем палав балкон на третьому поверсі дев'ятиповерхівки. В Радсаді на території СВТ “Чорноморець” загорілася господарча будівля, суха трава та сміття. І тут причина – необережне поводження з вогнем.

Біля села Українка загорілися поле з пшеницею та комбайн “Нива СК-5”. Загасили пожежу вогнеборці 8 частини та сільської пожежної охорони “Коблево”. Причина пожежі встановлюється.

Також вісім разів горіли суха трава, сміття, чагарники на відкритих територіях. Епізоди зафіксовано у Миколаївському, Вознесенському, Первомайському районах, повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Миколаївській області.