На Південнобузькому напрямку ціль окупантів Миколаїв, Велике Артакове і Ольгине, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 15 липня.

Розпочалася 142 доба героїчного протистояння української нації.

На Сіверському напрямку противник періодично обстрілює позиції наших військ в прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

На Харківському напрямку ворог намагається утримати зайняті райони та не допустити просування наших військ у бік державного кордону.

Основні зусилля зосереджує на просуванні у напрямку Соледара та Бахмута.

На Краматорському напрямку завдав авіаударів поблизу Верхньокам’янського.

Спроби ворожого штурму в районі Кодеми та Білогорівки наші воїни успішно зупинили, як і намагання оволодіти селами Спірне та Вершина. Окупанти отримали жорсткий опір, зазнали значних втрат та безславно відійшли.

Ворог завдавав авіаційних ударів поблизу Кам’янки. Спробу ворожого наступу поблизу Водяного наші захисники швидко придушили влучним вогнем. Противник завдав також ракетно-авіаційного удару по цивільній інфраструктурі в районі Вугледара.

На Південнобузькому напрямку окупанти здійснювали систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури. Завдали ракетного удару по Миколаєву та авіаударів в районах Великого Артакового та Ольгіного на Херсонщині

Ворог вів повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами оперативно-тактичного і тактичного рівнів та продовжує інженерне обладнання позицій. Зберігається значна загроза ракетних ударів по критичній інфраструктурі регіону.