Міністр оборони: вручати повістки як покарання – це цілковита дурість

Коментарi:

Міністр оборони Олексій Резніков виступає проти вручення повісток у військкомат як покарання за громадські провини.

Про це він сказав в інтерв'ю ВВС.

Резніков запевнив, що зараз людей у секторі оборони достатньо, хоча набір є. За його словами, він відбувається "не в якихось величезних масштабах", проте є поранені й загиблі, деяким підрозділам треба відпочити й відновити боєздатність.

Разом з тим він виступив проти вручення повісток як покарання, наприклад, за перевищення швидкості.

"Я вважаю, що це дурість повна, тому що служити країні й захищати країну – це точно не повинно бути покаранням", – сказав Резніков.

Загалом міністр пояснив випадки з врученням повісток у громадських місцях "ексцесом виконавця".

"Це як у прислів'ї про дурня, якого змусили богу молитися. Кожен центр комплектації має свій план. Доукомплектування відбувається у будь-якому випадку. Не в якихось величезних масштабах, але ми маємо і загиблих, і поранених", – сказав він.

Резніков також нагадав: повістка не означає, що людину забрали до армії. Це означає, що йому треба прийти до центру комплектації, де зокрема перевірять – чи стоїть людина на обліку.

"Не стоїш на обліку? Перевіримо. Може, ти якраз потрібен зараз – тоді тебе мають право призвати під час воєнного стану. Або скажуть: "Йди, ти в резерві". Або: "Друг, а чого ти не став на реєстрацію?" Є обов'язок, згідно із законом, якщо ти поїхав з Києва до Одеси, ти маєш там прийти й стати на облік. Дехто не робив цього. Хтось не знав, а хто спеціально цього не зробив, щоб його не могли знайти", – пояснив міністр.