На Миколаївщині знищено пункт управління і склад боєприпасів противника

Обстановка на півдні України на 13.00 14 липня від ОК «Південь» ЗСУ

Вночі п’ять ракет ворог випустив по Баштанці. Зруйновано та пошкоджено кілька приватних будинків, одна людина загинула, одна травмована.

На світанку масованим обстрілом з зенітно-ракетних систем С-300 в Миколаєві частково зруйновано готель та бізнес-центр, є влучання в стадіон, в три заклади освіти, пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки, підприємства, в тому числі транспортні, та крамниці.

Вночі та зранку були обстріли Широківської громади. Влучання – переважно за селом, внаслідок чого горіли поля з зерновими, пошкоджена водонапірна башта. Наразі пошкодження ліквідовано. Постраждалих немає. Тривають обстріли сіл по лінії розмежування у Березнегуватській громаді.

Нашими підрозділами нанесено чотири влучних удари по ворожих цілях на Миколаївщині. Як наслідок, знищено пункт управління і склад боєприпасів противника в Снігурівському і Баштанському районах.

На території Херсонської області тривають бойові дії, багато населених пунктів на межі знищення. Жителі громад, які межують з Дніпропетровською та Миколаївською областями фіксують збільшення техніки та кількості російських військових.

У Чорному морі ворог продовжує тримати напоготові 32 крилаті ракети типу «Калібр» на трьох надводних та двох підводних кораблях, також присутні два великі десантні кораблі.

Після шторму море приносить небезпечні сюрпризи. На пляжі Одещини виявлено морську міну, що дрейфує в кількох метрах від берега. Фахівці підривної команди ВМС Сил ЗСУ організовують контрольоване знешкодження морської «мандрівниці».