Вчора на півдні України знищено тридцять окупантів, два склади боєприпасів, гаубицю і «Ураган»

Оперативна обстановка на півдні України: підсумок 12 липня від ОК «Південь»

Вдень по Одещині парою ворожих винищувачів Су-30 було нанесено удар чотирма протирадіолокаційними ракетами Х-31. Ракети нейтралізовано, після чого вони занурились в море.

Парою наших штурмовиків нанесено удар по складу боєприпасів та скупченню противника в районі Новопетрівки на Херсонщині. Три ворожі винищувачі намагалися завадити нашій авіації шляхом пуску двох ракет “повітря – повітря”. Втрат нашої авіації немає. Але саме ці ракети спричинили руйнування котельні поряд з будівельним магазином у Баштанці, де загинула жінка. Також сталася пожежа в полі за містом.

Під час виконання ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань «відмінусовано» 30 рашистів, 122 мм гаубицю, реактивну систему залпового вогню «Ураган», 4 одиниці броньованої та автомобільної техніки, а також два польові склади боєприпасів.

Корабельне угруповання ворожого флоту в північно-західній частині Чорного моря складається з двох надводних та двох підводних кораблів, споряджених 24 “Калібрами”, загрозу несуть також два великих десантних кораблі.