На Південнобузькому напрямку ворог обстріляв 21 село Миколаївщини, Херсонщини і Дніпропетровщини, – зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 18.00 13 липня

Триває 140 доба героїчного протистояння української. На Сіверському напрямку противник обстріляв із мінометів райони населених пунктів Вовківка, Волфине та Покровка Сумської області.

На Харківському напрямку окупанти основні зусилля зосереджують на недопущенні просування наших військ.

Українські воїни відбили ворожий штурм в напрямку Дементіївки.

На Слов’янському напрямку штурмові дії у напрямках Іванівки та Долина наші захисники успішно відбили та відігнали окупантів назад.

На Краматорському напрямку авіаційні удари зафіксовано біля Спірного.

На Бахмутському напрямку окупанти завдали авіаційного удару неподалік Вершини.

Всі спроби ворожих штурмових дій в напрямках Веселої Долини, Яковлівки та Вершини наші воїни влучним вогнем звели нанівець. Окупанти, з втратами, відійшли. Розвідку боєм в районі Покровського ворог теж бездарно провалив.

На Південнобузькому напрямку війська агресора здійснювали обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Потьомкине, Князівка, Осокорівка, Добрянка, Біла Криниця, Партизанське, Благодатне, Киселівка, Новогригорівка, Зоря, Оленівка, Котляреве, Шевченкове, Луч, Посад-Покровське, Степова Долина, Українка, Прибузьке, Нова Зоря, Лимани та Лупареве. Також ворог вів повітряну розвідку БпЛА.

В Акваторії Чорного та Азовського морів у готовності до завдання ударів по об’єктах на території України противник утримує чотири носії високоточної зброї.