На Південнобузькому напрямку ворог активізував повітряну розвідку, – Генштаб ЗСУ

Оперативна інформація станом на 18.00 12 липня

Триває 139 доба героїчного протистояння української нації.

На Сіверському напрямку артилерія противника обстріляла Старикове і Нову Слободу Сумської області та Миколаївку і Карповичі Чернігівської області.

На Харківському напрямку наші воїни відбили кілька штурмів Дементіївки та змусили ворога відійти.

На Слов’янському напрямку підрозділи противника вели штурмові дії поблизу Краснопілля, Довгенького, Мазанівки та Іванівки. Українські воїни уміло оборонялися, завдали окупантам значних втрат та змусили їх тікати. З таким же результатом завершилась ворожа спроба розвідки боєм неподалік Долини.

На Бахмутському напрямку при спробі просунутися в напрямку Спірне – Івано-Дар’ївка ворог зазнав втрат від кинжального вогню наших захисників та хаотично відійшов.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утримані зайнятих рубежів. Активізував ведення повітряної розвідки. Обстрілював із ствольної артилерії райони населених пунктів Олександрівка, Нова Зоря, Осокорівка, Велика Костромка, Мурахівка, Любомирівка, Поляна, Партизанське, Благодатне, Калинівка, Тернівка та Прибузьке.

У готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України противник утримує в Чорному морі шість носіїв високоточної зброї.